Κρυφές στοές

… υπόγειες διαδρομές

18ες Νύχτες Πρεμιέρας

– εμείς δεν είμεθα επαγγελματίες και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε και τον χορηγό 😛

Η αλήθεια είναι πως έχει καταντήσει λίγο ψυχαναγκασμός. Αγορά κάρτας την πρώτη μέρα, ξεψάχνισμα του προγράμματος μόλις κυκλοφορήσει, στήσιμο στις ουρές με τις ώρες για ένα εισιτήριο. Μετράς τρυπούλες στην κάρτα και χαρτοπόλεμο στο πάτωμα. Αλλά πάνω από όλα, αγαπάμε τους ψυχαναγκασμούς μας.

Πρεμιέρα με μια πολυαναμενόμενη ταινία που έδωσε το σύνθημα του φεστιβάλ. Feel Good, η ατάκα που ακούστηκε περισσότερο από κάθε άλλη αυτές τις 11 μέρες για να περιγράψει το οτιδήποτε.

Και ξεκινά ο μαραθώνιος των προβολών. Αναμονή στα σκαλάκια, σε άδειες αίθουσες που γεμίζουν ασφυκτικά πριν την προβολή, ένα μικρό διάλειμμα να τσιμπήσεις κάτι παρέα με το φεγγάρι.

Πανόραμα, Διεθνές Διαγωνιστικό, κουβέντα με τον Whit Stillman, οι υπέροχες χαβαγιάνας του πρωταγωνιστή του Barbara, Ronald Zehrfeld. To φως στο Ιντεάλ δεν επαρκούσε για μια κρυφή φωτογραφία χωρίς φλας, κι έτσι όταν συναντηθήκαμε τυχαία στη γωνία Πανεπιστημίου & Χαρ. Τρικούπη, αποφασίσαμε πως ήταν γραφτό και τα παίξαμε όλα για όλα: «we love your flip-flops, can we please take a picture of them?» Μας αντάμειψε με ένα πλατύ χαμόγελο, και μια πιο πλατιά αγκαλιά.

Τι αγαπήσαμε

και μια ειδική μνεία στην ταινία με την οποία έκλεισε το φεστιβάλ, την ταινία που με έκανε να κλάψω μέσα σε αίθουσα μετά από, κι εγώ δεν ξέρω πόσα, χρόνια.

Και του χρόνου!

http://wp.me/pTiK1-6Pu

Advertisements

πες κάτι επιτέλους!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: