Κρυφές στοές

… υπόγειες διαδρομές

Moby Dick: Big Read

Το ‘Moby Dick’ είναι ένα  Μεγάλο Αμερικανικό μυθιστόρημα. Αλλά είναι, επίσης, το μεγάλo αδιάβαστο αμερικανικό μυθιστόρημα. Ο Herman Melville δημιούργησε ένα μοναδικό έργο τέχνης, μια πραγματική δύναμη της φύσης, που διαδραματίζεται σε έναν αιώνα που αμφισβητούνται όλα τα δόγματα πίστης που διατηρούνταν έως τότε. Το βιβλίο του Melville ξεπερνά κάθε προσδοκία ενός λογοτεχνικού έργου. Πετάγεται από το εξώφυλλο με το τεράστιο μέγεθος του αντικειμένου του -σαν μια μεγάλη Λευκή Φάλαινα να περιέχεται η ίδια μέσα.

Τώρα στον 21ο αιώνα, 150 χρόνια από τότε που δημιουργήθηκε και ξεκίνησε την πορεία του σε ένα κόσμο δύσπιστο, το ‘Moby Dick’ διατηρεί τη δύναμή του -ακριβώς γιατί ακόμα δεν έχουμε συμβιβαστεί με αυτό και όσα λέει. Απίστευτα προφητικό, προέβλεψε πολλές από τις πτυχές του σύγχρονου κόσμου με τις οποίες ακόμα παλεύουμε. Κατάχρηση εξουσίας και πίστης· φύση και περιβάλλον· ανθρώπινο πνεύμα. Καταπιάστηκε με την τέχνη και το τέχνασμα και την σκληρή πραγματικότητα με ένα σχεδόν υπαρξιακό τρόπο. Είναι αληθινά ένα βιβλίο πριν την εποχή του, τόσο αρχαίος μύθος όσο και φουτουριστική προφητεία.

«Έχω γράψει ένα βιβλίο βλάσφημο», δήλωσε ο Melville όταν μυθιστόρημα  εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1851, «και εγώ αισθάνομαι  πεντακάθαρος, σαν αμνός». Βαθιά ανατρεπτικό, με κάθε δυνατό τρόπο, το ‘Moby Dick’ είναι μια πραγματική εναλλακτική Βίβλος και ως τέτοια ώριμη για επανερμηνεία στον νέο κόσμο των media. Moby Dick Big Read, μια online εκδοχή του αγέρωχου έργου του Melville, και τα 135 κεφάλαια διαβάζονται από πασίγνωστους και όχι τόσο γνωστούς ηθοποιούς, δημόσια και ελεύθερα για όλους.

Μια μικρή γεύση:

Το project έχει φτάσει αισίως στο κεφάλαιο 50 και μπορείτε όχι μόνο να ακούσετε τα αρχεία online, αλλά και να τα κατεβάσετε με ένα απλό κλικ. Σπεύσατε!!

Πηγή κειμένου: http://www.mobydickbigread.com/about/

http://wp.me/pTiK1-6QS

2 responses to “Moby Dick: Big Read

  1. αναγνωστης Νοέμβριος 4, 2012 στο 18:56

    υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,
    υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,
    υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,υπεροχο,

πες κάτι επιτέλους!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: