Κρυφές στοές

… υπόγειες διαδρομές

Τι είναι οι «Κρυφές Στοές»;

Κρυπτοπόρτικους: Μια σειρά από υπόγειους διαδρόμους στον Παλατίνο Λόφο της Ρώμης. Κατασκευάστηκε από τον Νέρωνα για να συνδέει τη Χρυσή Οικία με διάφορα κτίρια του λόφου. Αργότερα προστέθηκε μια επιπλέον πτέρυγα, που οδηγούσε στο Ανάκτορο του Δομιτιανού.

Έψαχνα να βρω μια ωραία φωτογραφία που να την έχω τραβήξει εγώ. Να μπορεί να κοπεί και ως παραλληλόγραμμο. Κατέληξα σε αυτή του Criptoportico και κάπως έτσι προέκυψε και ο τίτλος. Η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτηκα και πολύ.  Προέκυψε, το κράτησα. Σχετικό, άσχετο λίγη σημασία έχει.

Αρχικά, δεν υπήρχε σχέδιο. Χρησιμοποίησα αυτή τη σελίδα ως κάποιου είδους back up για τα κείμενα που δημοσίευα στον //Παραλληλογράφο//. Δεν έχω και κανένα (ιδιαίτερο) καημό να γράφω.  Ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα και μου ήρθε κι εμένα μια ιδέα. Καλή, κακή, εσύ θα κρίνεις.  Αποφάσισα να σχολιάζω την καθημερινότητά μου με δημιουργίες άλλων που τα λένε πολύ καλύτερα από μένα. Μην το δέσεις και κόμπο. Μέχρι να βαρεθώ -βαριέμαι εύκολα. Εν τω μεταξύ, μπορεί σε κάποιο από τα ποστ να ανακαλύψεις το επόμενο αγαπημένο σου βιβλίο, ταινία, φωτογραφία ή τραγούδι.

photos credit: Narrator ® 2007

πες κάτι επιτέλους!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: